lördag 28 september 2013

Veckans lektioner med Annette

Engelska
Den moderna tekniken ville inte vara med oss under tisdagen, planen var att vi skulle ha sett en kort film där vi fick öva oss i att förstå de fraser vi arbetat med hittills. Medan Jean försökte leta reda på felet och åtgärda det så ägnade vi oss att repetera ord och fraser vi lärt oss. Eleverna fick också tänka efter vilka djur de kom ihåg namnen på. Det visade sig då att flera elever hade tillbringat helgen på Kolmården och då passat på att läsa på informationsskyltarna och lärt sig nya ord på engelska. Jag blev imponerad när de kunde wolverine och raccoon! Kul!


No
Kylan kom som en överraskning för flera av oss under natten mot torsdagen, det var många som frös under torsdagens utomhuslektioner. Vi pratade om hösten, vad som händer i naturen och varför.
Vi pratade bl.a. om höstdagjämning, klorofyll och älgjakt. Som vanligt spännande diskussioner och tankar.
Skicka gärna med en extra tröja och raggsockor inför torsdagarna, vi kommer att gå till skogen ända fram till höstlovet.

Matematik
Utifrån det jag berättade för dem om kejsaren och hans kakelsättare har vi arbetat med tangram. Den första uppgiften var att lägga de sju tangrambitarna så att de bildade en kvadrat. Det var en gruppuppgift som de tyckte var kul att arbeta med. Några hade mer tålamod än andra...Det räckte inte att lägga ihop de två stora trianglarna och strunta i de övriga fem bitarna. Alla bitarna skulle vara med.  Tangrambitarna har de sedan fått arbeta vidare med både i grupp och enskilt.
Vi har också arbetat lite med multiplikation. Vi jämförde multiplikation med upprepad addition, istället för att t.ex. skriva 3+3+3+3 skrev vi 4x3. Vi tittade noga på att det första talet/faktorn talar om hur många gånger något upprepas och det andra talet/faktorn talar om vad det är som upprepas. De tycker att det är lite svårt men spännande att få börja med multiplikation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...