fredag 13 september 2013

Engelska och Matematik

På engelska lektionerna har vi tittat på världskartan och letat efter engelsktalande länder. Vi har också pratat om  hur  bra det är att kunna engelska när vi är ute och reser eller träffar engelsktalande personer här hemma i Nyköping. Många hade egna erfarenheter att berätta om för de andra.
Vi har repeterat färgernas namn på engelska och övat på att ställa frågor om just färger och att svara på frågorna. Då har de fått arbeta i par. Vi har också turats om att peka på en färg och säga: This is green, this is red...och på att ställa frågor: Is this red? Då skulle den som blev tillfrågad svara antingen - yes, it is eller -no, it is not. Öva gärna vidare på det hemma, de är jätteduktiga!
Vi har också räknat tillsammans på engelska. Det går lätt till 12, sedan blir det lite svårare. Vi övar vidare.

När det gäller matematiken har vi repeterat det vi gjorde i år 1, vi har gått igenom talkamrater, symboler och begrepp. Vi har pratat om vad volym är? Någon räckte upp handen och sa att den kände igen ordet från när föräldrarna sa hemma att "-det är dags att du sänker volymen!". Många begrepp i matematik betyder annat i andra sammanhang kom vi in på då...
Vädret har varit perfekt för att arbeta med volym praktiskt utomhus. Vi har först uppskattat/gissat hur mycket som ryms i en viss burk eller flaska. Sedan har de fått turas om att mäta både med en mugg och med decilitermått för att se om det de uppskattade till stämde. Det har fått ta tid och det har blivit blött, men det gör ju inget när man är utomhus. När resultaten ibland har skilt sig mellan eleverna har vi kunnat reflektera över hur noggranna de varit när de har fyllt måtten med vatten.
Vi har också pratat lite om höjden på deras solrosor (de plantor som de fick ta med sig hem i våras). Någon har tagit med foton på sina solrosor för att visa i klassen, det får man jättegärna göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...