fredag 18 oktober 2013

Skattjaktsfinal på Skogsäventyret

I torsdags var det upp till bevis om vi blivit tillräckligt bra skogsexperter och hitta rätt-experter.

Längs stigen mot skolskogen hängde uppdrag där eleverna skulle leta efter skatter i naturen, t.ex. så många pinnar som en spindel har ben, ett naturföremål med samma färg som ekorrens päls, en pinne som liknar ett älghorn och ett antal olika tall- och grankottar.

Väl framme i skolskogen började skattjakten för att samla ihop trollet Olfars borttappade skatter. Alla elever fick egna kartor och skulle leta efter snäckor som var utspridda lite här och var i skogen. Det var lite klurigt att passa kartan mot rätt väderstreck för att kunna gå åt rätt håll, men även här lyckades barnen med sitt uppdrag och Olfar blev nöjd.Nästa veckas Naturskola kommer att bli kamratpromenad till Labro ängar. Det är okej med en liten matsäck. Vi äter lunch i skolan efter promenaden.

Vintern börjar närma sig och vi fröknar önskar att ni hemma tar en diskussion om överdragsbyxor ska på eller inte på utflykter och raster. Vi tycker förstås att det är jättebra med lagom varma och glada barn, som kan njuta av att vistas ute. Vi uppmuntrar till bra kläder efter väder, men vi räknar med att ni löser det hemma.

Efter höstlovet kommer vi att ta paus från skogsaktiviteter och ha andra NO/SO-teman inomhus. Vi är väldigt nöjda med hösten som varit och som visat sig från sin allra bästa sida.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...