onsdag 8 maj 2013

Sköna maj!

De två senaste veckorna har vi repeterat bokstäverna Y, B, G och J. Det är lite klurigt, för nu är det en del av de små bokstäverna vi lärt oss (y, g och j) som ska gå ner i "källaren". Vi har också jobbat med bokstaven C, som kan låta både som s och k.

Vi har skrivit på för fullt för att bli klara med våra påhittade böcker till Kunskapsfestivalen. Det är bra att ha som "morot" att man ska få läsa upp sin bok för mamma eller pappa. Vi har även planerat vad vi ska säga och skrivit ner det, t.ex. vad vi lärt oss, våra styrkor och vad vi vill ha som nya IUP-mål. Vi fröknar har fullt upp med att skriva också just nu, fast vi skriver skriftliga omdömen, och från och med måndag kan ni logga in på edwise.se och läsa dem.

Helgerna radas upp efter varandra i väldig fart och vi har därför läst om varför vi firar Valborg, Första Maj och Kristi Himmelsfärds dag, hur de firades förr och hur de firas nu. Vi har i SO:n pratat mer om hur människor levde i torp förr i tiden, hur barnen hade det då de gick i skolan och vilka sorts kläder de hade. Vi tyckte det var konstigt att inte flickor fick ha byxor på sig. Det måste ha varit kallt på vintern!

Nu längtar vi mycket efter att få åka på klassresa till Junibacken... Vill också meddela att det blir en till klassresa som jag precis bokat idag. Tisdag förmiddag, 28 maj, ska vi åka till Tuna hembygdsgård eller Tuna Kyrkskola, som den kallas. Den ligger en bit utanför Svalsta. Där ska vi få prova att vara med om en lektion från förr i tiden i ett riktigt gammaldags klassrum. Vi ska också få byka tvätt på gammaldags vis, gå en tipspromenad och sedan blir det en massa lek och skoj förstås!

Trevlig helg!

Majblomman 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...