fredag 31 maj 2013

Matematik och No

Inom No har vi de senaste veckorna följt solrosfröna som grott och vuxit rejält. Vi  mätte dem och dokumenterade vad som hände. De flesta har nu också fått ta hem sina plantor för att sköta om dem hemma. När vi ses i höst igen kan vi jämföra hur mycket de växte på en sommar. När vi läste på fröpåsen stod det att de kunde bli upp till 5 meter höga! Vi får se om någons blir så hög. Eleverna har varit noga med att sköta om plantorna och sett till att de fått lagom mycket vatten och sol. De som ännu inte tagit hem sina solrosplantor får göra det.
Vi har också letat vårblommor ute i naturen och försökt lära oss lite nya namn på växter och träd.
Nu har vi också äntligen kommit till den sista "tårtbiten" på vårt årshjul. Vi arbetar vidare med juni även i nästa vecka.
När det gäller matematiken så fortsätter vi att räkna addition och subtraktion med hela tiotal. Vi har så smått börjat räkna subtraktion  med entalen 1 och 2, t.ex. 30-2, 70-1 o.s.v. Liksom addition och subtraktion med talet 10 t.ex. 72 + 10, 69-10. Det har varit svårare att räkna med 10, allrahelst subtraktion. Vi övar vidare så att det så småningom ska bli automatiserat. Vi har också arbetat vidare med mätning.
När vi har arbetat med problemlösning så har vi gjort de uppgifterna tillsammans så att man får ta del av varandras strategier.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...