torsdag 23 maj 2013

Alfons-tema


Vår läsebok om Den magiska kulan är så gott som slut. Vi har nu Olles bokstavssång kvar att läsa. Den finns att lyssna på som ljudfil. Det finns några skrivuppgifter kvar att göra som skrivläxa i läxboken.

De sista 12 skrivuppgifterna handlar om att läsa så ofta man vill, gärna varje dag. Man skriver ner bokens titel, datum, vem man läst för eller om man läst tyst och vad man tyckte om boken. Det är okej att låna småböcker från bokhyllan i klassrummet att läsa hemma eller att läsa en stund (5-15 min) i någon kapitelbok.

Så här på slúttampen av terminen har vi börjat med ett nytt tema om Alfons Åberg. Vi har fått låna en stor boklåda med Alfons-böcker från biblioteket. Alla barn har i grupp om två eller tre fått en Alfons-bok att läsa tillsammans. Tanken är att gruppen ska göra en egen Alfons-bok med egna bilder och egen datorskriven text. Böckerna ska bli så fina så vi kan läsa upp dem för andra, t.ex. för er föräldrar, och att vi kan spara dem som ett minne från ettan.

Efter att gruppen läst sin Alfons-bok har de fått sammanfatta boken och skriva om personer, miljöer och händelser i början, mitten och slut.

Nu är många uppe i arbetet att rita bilder som ska passa i deras bok. Sedan får de ordna bilderna i rätt kronologisk ordning innan de sätter sig för att skriva en egen text på datorn (utan att titta i Alfons-boken). Vi är väldigt imponerade av arbetsivern och skaparlusten i klass 1!

Heja Superettan! Vi håller tummarna på lördag då det är SN-bollen! Matcherna är kl. 9.00, 10.20, 11.40 och 14.20. En lyckospark kommer här! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...