söndag 7 september 2014

Matematik, No och engelska

Matematik
Första veckan efter sommarlovet hade de svårt att komma ihåg vad vi hade arbetat med i matten under 2:an. Vi hjälptes åt att minnas och samtidigt repeterade vi några av de strategier vi hade använt vid uträkningar med addition och subtraktion inom talområdet 1-100. Vi har även under den senaste veckan arbetat med addition och subtraktion inom talområdet 0-100. Det har också blivit en del kluringar/problemuppgifter att lösa.
Nu när vi har arbetat med matematik regelbundet börjar strategier och arbetsområden inom matematiken att falla på plats igen, härligt!
Nästa vecka delar jag ut en ma-läxa.

No
Även inom No har vi återkopplat till det vi avslutade 2:an med, nämligen universum. Eleverna ville så gärna ta reda på mer fakta om planeter. Så nu har de fått välja en planet de vill veta mer om. Alla är igång med att läsa i faktaböcker, på nätet eller att skriva sina faktameningar.
Vi ska också arbeta med vilda djur i Sverige under några veckor framöver.

Engelska
Vi har arbetat vidare med månaderna och födelsedagar. Den här veckan har vi också pratat väder, räknat,  klädesplagg och färger. I fredags fick de en ny läxa. Den är tills på fredag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...