fredag 12 september 2014

En annorlunda fredag

Engelska och skolval
Under morgonen var det vår tur att delta i skolvalet. Det betydde att en del av engelskalektionen gick åt till att rösta. Det var inte helt lätt att komma ihåg det som 6:orna hade berättat om partierna i tisdags. Som tur var hade 6:orna satt upp alla sina valaffischer så att man kunde läsa på dem medan man stod i kö för att få rösta. En i taget gick sedan in bakom en skärm för att lägga sin valsedel i ett kuvert och bli avprickad på klasslistan. Spännande och lärorikt!
Vi hann också följa upp läxan och de flesta kunde alla glosor i läxan, de är jätteduktiga! De har ingen läxa i engelska till nästa fredag.

Badet
Så blev det då äntligen dags att åka till badhuset för Västgruppen. De hade höga förväntningar innan och blev nog därför lite besvikna på detta första tillfälle. Åsa, som simläraren heter, ville kolla av alla elevers simkunnighet. En och en fick de visa upp sin simkunnighet, både  bröst- och ryggsim. Medan detta pågick, i den djupa bassängen, genomförde övriga en hinderbana i den grunda bassängen. De var besvikna över att de inte fick hoppa från hopptorn etc. De flesta förstod dock när Åsa förklarade varför hon måste kolla av deras kunskaper i simning och vattenvana först. Till nästa badtillfälle kommer de att bli indelade i tre olika grupper och där få öva på just det som de behöver öva mer på. Då kommer det nog att hinnas med en stund med fri lek också...
Efter första badtillfället vet vi att det inte alltid kommer att vara samma simlärare då de som arbetar som simlärare har rullande schema under fredagar, då vi badar. Vi vet dock att det är Åsa som vi kommer att möta även nästa vecka.
De som vill kan ta med ett hänglås, vi har möjlighet att använda de skåp som finns.
Flytande tvål finns som man kan använda, vill du tvätta håret tar du med schampo och balsam själv.
Det blev en ändring till när det gäller badet. Peter kommer att åka med istället för Eva. På så sätt har vi en vuxen inne hos killarna också i omklädnings- och duschrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...