fredag 26 september 2014

Matematik, Engelska och No

Matematik
Till i måndags hade eleverna läxa, att repetera 4:ans multiplikationstabell. De flesta kunde den bra, några räknar fortfarande på fingrarna. Vi övar vidare under några veckor på att kunna de multiplikationstabeller som vi hittills arbetat med. Öva gärna hemma också. Eleverna berättade för varandra hur de hade övat på tabellerna hemma, nu har de många bra tips med sig till er. De fick ingen ny ma-läxa den här veckan, den får de på måndag 29/9.
Vi har också arbetat en hel del med att lösa textuppgifter och att då göra det genom att rita och lösa uppgiften på olika sätt. Vi övar också på att visa med symboler och siffror hur de har tänkt.

Engelska
Alla ska få prata så mycket som möjligt på engelskan. Den här veckan har vi läst högt, alla på en gång och så gick jag runt och lyssnade på en i taget, medan alla andra fortsatte att läsa texten om och om igen. Vi fortsätter att repetera mycket av det som vi övade på i år 2. När nya ord dyker upp så skriver vi dem i läx-boken. Kanske blir det läxa nästa gång. Ingen läxa i engelska till nästa vecka.

No
Vi har fokuserat en del på höstdagjämningen och arbetat lite med hösten. Vi arbetade vidare med djur. Extra fokus, förutom på det djur som de själva valt att lära sig mer om, var det denna vecka på nyckelpigan. För många var det en besvikelse när de fick reda på att antal prickar inte alls har något med nyckelpigans ålder att göra...
Vi har också påbörjat vårt arbete med NTA-lådan Förändringar . Vi började att diskutera vad som menas med ordet förändring. Vi lyfte också många exempel på förändringar. Nästa vecka börjar vi med uppdragen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...