söndag 12 januari 2014

Klara med NTA-lådan

Planen var att vi skulle ha genomfört alla uppdrag i NTA-lådan innan jullovet, men den planen sprack ju som bekant p g a sjukdomar. Så första skolveckan av vårterminen gjorde vi resterande uppdrag och nu är vi klara med den. Det allra sista uppdraget i lådan var att klura ut vilken av fem plastburkar som innehöll 6 stenkulor. De vita burkarna var försedda med lock, som inte fick öppnas. Till sin hjälp hade eleverna förutom plastburkar fyllda med olika antal kulor en våg, 20 plastkuber och 6 st. stenkulor. Uppgiften var ganska klurig. En av plastburkarna var tom och den spelade en viktig roll då man genom att väga den fick reda på hur många plastkuber själva burken vägde. Flera elever lyckades klura ut vilken plastburk som innehöll 6 st. stenkulor, några tänkte inte på att också  plastburken har en vikt.
Nästa vecka återstår  att utvärdera och självbedöma sitt arbete med NTA-lådan. De flesta ser fram emot att få återuppta arbetet med kroppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...