fredag 25 november 2016

Inför v 48

Hej allesammans,

Vi vill börja med att tacka för mycket trevliga samtal. Vi hoppas att ni fick veta mycket om ert barns skolgång, vad vi jobbar med, vad hen tycker att hen blivit bättre på.

Nu startar vi slutspurten på denna termin. Vi har denna vecka lagt mycket tid på läsförståelse, vi läser, svarar på frågor och går igenom/ diskuterar texterna tillsammans. I nästa vecka kommer vi också börja jobba med stavning. Vi ska jobba med j-ljudet, sj-ljudet och tj-ljudet under några veckor framöver. Eleverna kommer ha stavningsläxa.

I geografi har vi arbetat kring berg/fjäll. Vi har talat om olika fjäll i Norden samt pratat om vad som påverkar våra berg/fjäll. Vi har arbetat kring begreppen glaciär, topografisk karta, fjällgräns och fjäll. Vi avslutade veckan med att se avsnitt 5 av Geografens testamente. Eleverna har påbörjat sin tankekarta men har nu i läxa till måndag att se avsnittet igen och fylla på. Vi går igenom tankekartan tillsammans på måndag.
Avsnitt 5 handlar om Nordkalotten och här kommer vi samtala om statsgränser, halvöar, polcirkeln, stater, mineral, bergart och malm. Vi kommer också titta på tematiska kartor som visar energi, gruvor och industri i Norden.
I NO har vi börjat avslutat arbetet med människokroppen och börjat att arbeta med ämnet fysik. Eleverna lär sig fakta om luft och luftens egenskaper. En hel del experiment kring luft har gjorts under veckan. Vi har också tränat på att skriva laborationsrapporter. Nästa vecka gör vi ett sista experiment som handlar om lufttryck och därefter fortsätter vi med nästa arbetsområde. Denna vecka fick eleverna själva blogga om just arbetet i fysik.

I nästa vecka är det provräkning i matematik på kapitel 1 och 2. Eleverna har fått ut repetitionsuppgifter att ta med sig hem. Räkna en del hemma och ta med det sen tillbaka till skolan. Här går vi igenom och tränar tillsammans. Kom också ihåg att repetera multiplikationstabellerna då en del uppgifter på provet handlar om multiplikation.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne, Johnny och Lukas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...