söndag 20 november 2016

Inför v. 47

Hej allesammans,

Nu är utvecklingssamtalen i full gång och vi hoppas att ni har trevliga samtal där ni får veta vad vi jobbat med och vad era barn har lärt sig så här långt.. Eleverna har även i år ett  dokument att arbeta med på sina datorer men i år har de börjat med att samla material och utgått ifrån det när de bestämt vad de vill berätta om. Samtalen fortsätter imorgon måndag och tisdag. Tisdag är en kort skoldag så eleverna slutar strax efter lunch, vid 12.

I veckan som var hade vi besök från Nyköpings Kommun, tekniska divisionen. De är ute och informerar om skadegörelse som sker runt om i kommunen, på arenor och skolor. Det blev ett uppvaknande för många då det är enorma summor pengar som måste läggas på reparationer och sanering av t.ex. klotter. Det blev mycket intressanta diskussioner i grupperna.

Vi har fått lite mer nya möbler till våra klassrum. Några "kontorsstolar" och skärmar till våra bänkar som man kan ställa upp om man vill jobba lite mer ifred.

Svenska; Vi är nu klara med årets stora skrivprojekt och vi hoppas att ni alla får ta del av de fantastiska berättelserna om Cirkusen. Nu går vi istället in i en period av läsning. Vi ska träna läsförståelse och vi kommer också arbeta med skrivregler, ordförståelse och ordklasser.

Geografi; Vi fortsätter att arbeta med Norden i några veckor till. Eleverna har tittat på avsnitt 4 (Fjällens rike) av Geografens testamente samt skrivit tankekarta. De ska titta en gång till och fylla på den. Huvudrollsinnehavarna är fortfarande i Norge. Till detta avsnitt kommer vi att arbeta kring berg/fjäll. Vi kommer t.ex. arbeta med följande begrepp; Glaciär, Topografisk karta, trädgräns, fjäll. Vi kommer också diskutera vad som gör att berg/fjäll förändras. Varför de ser ut som de gör.

Fysik: Vi har börjat läsa om luft och luftens egenskaper.

Matematik; Vi tränar på uppställningar i de fyra räknesätten  samt repeterar inför matteprovet som ligger fredagen v. 48.

Imorgon måndag börjar en ny kollega i vår klass. Han heter Lukas Ahlberg och kommer arbeta som resurs i den svarta gruppen.

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Sofia, Peter, Yvonne och Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 17

Hej Nu känns det som att våren verkligen har kommit. Hoppas det fina vädret har kommit för att stanna... Denna vecka har vi på riktigt s...