fredag 15 april 2016

Inför v.16

Hej allihop!

Den här veckan har gått i rasande takt. Vi har haft många bra lektioner och hunnit med väldigt mycket. I SO har vi repeterat forntiden från stenåldern fram till järnåldern. Vi närmar oss vikingatiden och kommer i nästa vecka att börja arbeta det nya temat om vikingatiden. I svenska har eleverna arbetat med återberättande text samt skrivit en förklarande text om vattnets kretslopp. På mattelektionerna fortsätter vi träna multiplikationsuppställning och tabellerna 1-10. Nästa vecka på torsdag är det tabelltest igen. På no-lektionerna arbetade vi med ett nytt uppdrag i kemi. Vi tittade på vad som hade hänt när vattnet avdunstat och upptäckte att det bildats kristaller. Vi har även tittat på en film som handlade om vattnets former och ytspänning. På bildlektionen tillverkade vi mobiler med fjärilar.

Kom ihåg att lämna in priser till lotteriet till Valborgsmässofirandet. Även nästa vecka kör vi vidare med läsutmaningen. Läs ca 15-20 min varje dag.

Här kommer en bra länk för tabellträning i multiplikation:

Femsekunderstestet

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...