fredag 22 april 2016

Inför v. 17

Hej

Denna vecka har det var full rulle och stor aktivitet bland eleverna. Vi har startat vårt Vikingatema i ämnet historia. Vi kommer även väva in ämnena svenska och bild i detta tema. Under denna veckan har vi arbetat kring vikingafamiljen, struktur, arbete, barn, lekar, mat, kläder, fria/trälar och brott och straff. Eleverna har också fått bilda "familjer", gjort runstenar och tillverkat klippdockor till sin vikingakaraktär. I ämnet svenska arbetar vi med en ny textgenre som heter återberättande text. Eleverna ska få skriva dagbok under de närmaste veckorna utifrån sin vikingakaraktär. Det har varit febril aktivitet och massor med glada tillrop under denna veckan. Eleverna verkar gilla ämnet historia lika mycket som deras lärare gör. :)

På matematiklektionerna har eleverna fått räkna division och vi kommer fortsätta under nästa vecka att arbeta vidare med detta. Vi fortsätter även nästa vecka med multiplikationstabellerna och gör tabelltest på torsdag. Vi har också arbetat med ett nytt kemiförsök. Denna gång har vi blandat pulver med ättika och studerat olika reaktioner. Nästa vecka fortsätter vi med ett nytt experiment. Eleverna gjorde också ett läxförhör på vattnets kretslopp och de var väldigt duktiga!

Fortsätt med läsutmaningen och träna gärna lite extra på multiplikationstabellerna.

Nästa onsdag är Sofia i Stockholm på mässas så behöver ni komma i kontakt med oss då, maila Peter.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...