fredag 8 april 2016

Inför v.15

Hej!

Den här veckan har eleverna gjort det sista med Sverigeresan på "Tourbuilder". Så småningom lägger vi ut deras arbeten på elevernas bloggar. I historia har vi repeterat istiden genom att läsa och diskutera samt tittat på filmer. I svenska har vi arbetat med läsförståelse och repeterat ordklassen substantiv. På no-lektionerna har eleverna gjort ett nytt uppdrag i NTA. Nu har vi filtrerat och väntar på att vattnet ska avdunsta för att se vad som finns kvar. Dessutom har vi pratat om vattnets kretslopp och sett på en film om detta. Under mattelektionerna har vi tränat multiplikationstabeller och gått igenom multiplikationsuppställning. Vi arbetade också med problemlösning och hade lite "ute-matematik". På torsdag v.15 är det dags för tabelltest i multiplikation och en del elever tränar på 1-5:ans tabeller och en del elever tränar på 1-10:ans tabeller till torsdag.

Bokbussen kommer på torsdag så kom ihåg att ta med låneböcker. Vi vill påminna om vår läsutmaning, läs en stund varje dag ca 15-20 min.

Trevlig helg!

Peter, Sofia och Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...