fredag 29 april 2016

Inför v 18

Hej

Idag har vi firat Valborg i något kallt klimat, vi hoppas givetvis att detta vänder nu och att solen och värmen kommer åter till oss. Alla elever har dessutom "städat" skolgården och gått tipspromenad med sina faddrar. Denna vecka har vi gjort presentationer av våra vikingafigurer. Eleverna har arbetat kring runor och vi har gjort färdigt våra runstenar som nu ska målas.
Vi har också arbetat färdigt med substantiv och kommer i nästa vecka att börja skriva dagbok.

I matte har eleverna arbetat med kort division med rest och under nästa vecka kommer vi att gå vidare på kapitel 4 och fortsätta med kort division med minnessiffra. På no-lektionerna gjorde vi uppdrag 8 och testade att blanda de fem okända pulvren med rödkålssaft.

Nästa vecka är en kort arbetsvecka då vi ska fira Kristi himmelsfärd fr.o.m. torsdag. Vi kommer då försöka börja förbereda inför Kunskapsfestivalen som är den 12/5, 17/5 och 18/5. Vi kommer i nästa vecka att lägga ut tiderna för dessa samtal.

Hoppas alla får en fantastiskt fin Valborgsmässoafton!

mvh Sofia och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...