torsdag 10 september 2015

Inför v. 38

Hej

Tack för ett trevlig föräldramöte! Det var roligt att så många kunde komma. Vi håller för fullt på att renskriva de anteckningar som gjordes under mötet och kommer att maila ut det så fort vi kan!

Denna veckan har vi i svenska fortsatt med skiljetecken (.?!),  vi har haft ordförståelse(ord om känslor) samt tränat läsförståelse. I samhällskunskap har vi pratat om de förmågor som vi tränar och som bedöms. Vi har pratat om att man i ämnen som SO ska försöka ange orsaker, fundera över konsekvenser, jämföra, fundera över lösningar, värdera lösningar samt att försöka beskriva och förklara samband. I nästa vecka ska vi jämföra Sverige för 200 år sedan med idag.

I matte har vi jobbat med udda/jämna tal, tallinjen och avrundning. I nästa vecka ska vi arbeta med addition och subtraktion. I no så har vi arbetat med fast, flytande och gasform och kommer i nästa vecka att starta med elektricitet.

En hel del tid har denna vecka lagts på de nya datorerna. Vi har bland annat visat eleverna några bra sidor där de kan träna på fingersättning på tangentbordet samt öva glosor. Vi har gjort en flik, här på bloggen, där vi skriver ner sidor som är bra för eleverna att jobba med hemma.

Vi har ännu inte startat några bloggar men kommer att göra det om ett par veckor, vi återkommer när vi närmar oss.

Läxan i engelska finns under läxfliken.

Ha en trevlig helg

Sofia, Peter, Marie och Yvonne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...