onsdag 28 maj 2014

Koalan i Sölvesborg

Hej klass 2 på Bryngeltorpskolan!

Vi går i klass 2 på Högtofta Skola, som tillhör Sölvesborgs kommun som i sin tur ligger i den sydvästliga spetsen i Blekinge. Det är en liten byaskola som strax ska genomgå en jättestor renovering så de kommande två åren kommer nog att bestå av lite halvkaos för vår del.
Vi är 16 barn i vår klass och har idag haft Cool-Koala på besök idag. Det blev bara idag eftersom koalan varit på äventyr och därför blivit lite försenad. Vi vill ju dessutom att ni ska få tillbaka den i god tid. Såhär såg vår dag ut:


Cool-Koala satt på morgonen framme vid tavlan och väntade. På sig hade han ett brev som berättade vad han kom ifrån och vart han sedan skulle. Han berättade också om något som kallas för Koala-metoden när någon retas eller är jobbig på rasten.  Den innebär ju (som ni redan vet) att man först ska säga ”Sluta” ett par ggr, sedan strunta i personen som är jobbig och tillslut gå därifrån. Såklart finns ju rastvakterna och vi vuxna också behjälpliga. I vår klass har vi en stoppmening som man säger när man verkligen vill att någon ska sluta – ”Sluta på riktigt!”. Då ska kompisarna veta att det är allvar. Vi lärde oss vad ordet ”ignorera” betyder (en synonym till ”sluta”).

Vi spanade in Cool-Koalas väg igenom Sverige och tittade också på er skola. Den ser mycket större ut än vår! Gick sedan ut för att leka en ny lek.  Alla fick en lapp som det stod ”vanlig” eller ”retsticka” på, så skulle de få spela roller och träna på koalametoden. Vi har inte gjort något liknande innan så barnen blev först lite förvirrade och vi fick avbryta och gå in en stund och jobba med annat.

På rasten fick Koalan  följa med till ”Bullen”. Det är en liten kiosk som femmorna på skolan sköter där barnen kan köpa fralla, frukt och macka för billig peng.


 Efter rasten så fick nallen vara med och träna på sångerna inför skolavslutningen. Han verkade tycka att det var härligt att vara publik till skönsjungande barn! Det verkade som att koalan tyckte ”Sommarlov” var bäst. Det tycker barnen här också för då tar de i som allra mest, kanske för att de längtar himla mycket nu! Det var sedan dags för matte. Det tyckte nog Cool-Koala va sådär för det var ganska svårt att sitta still. På lunchen fick koalan också följa med, men kassler och potatisgratäng var inte riktigt koalamat.
Efter maten försökte vi vår lek igen.  Det gick bättre men vi ska träna fler gånger och påminna varandra om koalametoden.

Sooooooliga hälsningar från ett soooooligt Högtofta!

Kram åk 2

Följ Koalabjörnens resa via Tour Builder. Ladda ner Google Earth först.
Koalans blogg hittar du här.
Trevlig resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...