Tillåtet att använda sojaprodukter i skollunchen fr.o.m. vårterminen 2014
Fr.o.m. vårterminens start införs köttfri dag i kommunens
förskolor och skolor. Det innebär att man en dag i veckan utesluter kött, fisk
och fågel i lunchmåltiden.
Nyköpings kommun har under ett antal år förbjudit
användandet av sojaprodukter av allergiskäl, men det har också inneburit en
begränsning i menyplaneringen av framförallt den vegetariska kosten.
I samband med införandet av köttfri dag kommer det således att
bli tillåtet att servera sojaprodukter.
Alla som har någon form av matallergi ska känna sig trygga
med att rätt kost serveras och det finns tydliga rutiner för hantering av
specialkost. Barn och elever med sojaallergi eller annan allergi fyller i en
blankett för specialkost som ska lämnas till skolsköterska eller förskolechef
som i sin tur lämnar den till köket.
Ni är välkomna att höra av er om ni har frågor.
Ann Gredander
Kostkosulent (sakkunnig livsmedelsavtal)
0155-457473
ann.gredander@nykoping.se
Kostkosulent (sakkunnig livsmedelsavtal)
0155-457473
ann.gredander@nykoping.se