fredag 24 mars 2017

Inför v.13

Det har varit en intensiv vecka som bland annat innehållit röstning om klassresan, träning till vår medeltidsteater, matematikspel, teckna serier, skriva faktatexter, mäta och räkna med vinklar, måla en medeltida stad och mycket mer.

På matematiklektionerna startade vi med ett nytt avsnitt som handlar om vinklar. Vi har pratat om olika begrepp som t.ex spetsiga vinklar, räta vinklar, trubbiga vinklar, vinkelben och vinkelspets. Vi har också spelat ett spel som heter "Riddarkampen". Det gick ut på att erövra så mycket land som möjligt och samtidigt repeterade eleverna att beräkna area på rektanglar. Vi avslutade matematikarbetet den här veckan med en aktivitet som gick ut på att de i grupp skulle tillverka olika geometriska figurer med en viss given area eller omkrets. 

På no-lektionerna har vi jobbat klart med katapulterna och eleverna har nu fått ta hem dem. Vi har också gjort ett grupparbete om en medeltida stad där t.ex.har undersökt olika byggnader.

Klassen har haft olika vikarier eftersom Sofia varit föräldraledig. Det har gått jättebra och under so-lektionerna har de bland annat arbetat med hur borgar byggdes under medeltiden, hur torneringar gick till, Håtunaleken och Nyköpings Gästabud. På sv-lektionerna har eleverna arbetat med grammatik i Språkskrinet.

Nästa vecka på onsdag åker klassen på studieresa till Stockholm. Den dagen kommer eleverna att sluta lite senare. Vi räknar med att åka med bussen från Stockholm strax innan kl.15.00. Lunch har vi med till eleverna (pastasallad) och de kommer också att få frukt, bröd och smör och en liten juice till maten. Vi kommer att besöka Medeltidsmuséet och även gå en stund i Gamla Stan. 

Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...