fredag 3 mars 2017

Inför v. 10

Hej

Denna veckan har vi arbetat med att skriva argumenterande text. Eleverna har fått låtsas vara en medeltida person som ska skriva ett "klagobrev"/argumenterande  text där de klagar på något i sin by. I SO har vi pratat om kloster, kyrkan, tro och tomtar/troll/övernaturliga väsen. I nästa vecka ska vi träna på att skriva en biografi och sen ska vi arbeta med korstågen och eventuellt kring Birger Jarl.

I onsdags hade vi besök av Karin från Naturskolan och vi var ute i skolskogen. Vi gjorde flera praktiska uppgifter och eleverna arbetade i smågrupper. En av uppgifterna var att sortera in djur efter hur de lever under vintermånaderna. Karin gav väldigt mycket beröm till våra elever!

På mattelektionerna har vi arbetat med enhetsomvandlingar och vi har spelat Sänka skepp. På SO:n så arbetade eleverna med en matteuppgift med bråk som vi gick igenom under fredagens mattelektion.

Vi har börjat med ämnet teknik och på lektionerna har eleverna fått göra listor över tekniska saker som finns i våra klassrum. Av dessa listor sorterade vi ytterligare efter vilken teknisk sak som var viktigast. Vi har även börjat prata om teknikutvecklingen under medeltiden.


Carola har idag haft en lektion med grupperna som handlade om sociala färdigheter. Hon kommer att fortsätta ha lektioner på fredagar.

Onsdagen den  8 mars är det studiedag och eleverna är lediga.

Trevlig helg!

Sofia & Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...