fredag 27 januari 2017

Inför v. 5

Hej allesammans,

Nu har vi avslutat Nordentemat. Eleverna har avslutat temat med att  blogga om det. Vi hoppas att ni läser deras bloggar då vi ser det som ett utmärkt sätt att få inblick i elevernas kunskaper och skolgång. Använd gärna bloggen som underlag för diskussion om skoldagen :) Provet om Norden kommer ligga tisdagen den 14/2 vilket också är en kort skoldag.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med omröstningen till WCP. Eleverna kommer bli indelade i grupper, samla fakta, skriva ihop en text om sin kandidat samt förbereda en muntlig presentation. De kommer sen få presentera sin kandidat för de övriga klasserna på skolan.Slutligen ska eleverna genomföra ett val.

I svenska fortsätter vi med ordklasserna. Denna vecka har vi gått igenom räkneord vilket vi fortsätter träna på även nästa vecka, emellan passen som gäller WCP.

På onsdag nästa vecka kommer Naturskolan på besök. Vi kommer att ha NO-lektionen ute i skolskogen och eleverna behöver ta med sig kläder för att vara utomhus. Dessutom kan man om man vill ta med sig ett litet mellanmål med någon varm dryck. Vi har pratat i skolan på lektionen om lämpliga kläder och de har fått planera ett mellanmål att ha med sig. Vi kommer att äta lunch som vanligt i skolan.

I matte har vi arbetat med medelvärde, median och typvärde. I våra "tregrupper" arbetar vi med problemlösning och vi lär oss om olika metoder för att lösa problem. Nästa vecka fortsätter vi detta arbete med att göra egna matteproblem och sedan testar vi att lösa dem. Vi kommer att avsluta mattekapitel tre under måndagen nästa vecka och startar sedan med kapitlet som handlar om geometri.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne, Johnny och Lukas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...