fredag 20 januari 2017

Inför v. 4

Hej

Det är full fart här! Nu är vi alla sugna på att bli klara med vårt geografitema så att vi kan börja med annat. Denna vecka har vi sett på sista avsnittet av Geografens testamente som handlar om Island. Vi har också gjort ett arbetsblad om Island .

I nästa vecka ska vi arbeta klart om Island. Efter det kommer vi i SO att göra en veckas temaarbete om World´s childrens prize. Eleverna ska få göra grupparbete om de nominerade och göra presentationer för de övriga klasserna på skolan. I arbetet ingår också att genomföra ett val på skolan som våra elever sköter om. Resultatet kommer vi sedan att skicka in och avvakta valet i april.

När detta temat är klart så är det dags att byta till historia. Då ska vi grotta ner oss i medeltiden. Det ska bli ett spännande tema där vi ska läsa, prata, skriva (en tidning) samt sätta upp en teater. Vi hoppas också kunna göra studiebesök på diverse museum. :) Återkommer om det när närmar oss.....

Ämnet svenska kommer att vara inkluderat i SO-temat under arbetet med medeltiden. Men ett par tillfällen i veckan kommer vi att arbeta med språklära och nu lämnar vi stavningen och går över till ordklasser.

På mattelektionen idag fick eleverna redovisa hur många par skor de letat fram hemma. Vi arbetade vidare med läxan och eleverna fick redovisa resultatet i ett valfritt diagram. Vi diskuterade fördelar och nackdelar med vissa typer av diagram. Under nästa vecka så repeterar vi begreppen medelvärde och typvärde. Dessutom går vi igenom begreppet median. Ämnet matematik kommer också att ingå i temaarbetet om medeltiden men vi kommer även att hinna med att räkna lite "vanlig" matte också.

I fysik avslutade vi arbetsområdet med ljud och fortsatte sedan med arbetsområdet ljus. Vi har tittat på en film och lärt oss mer om ljus och vi har läst och diskuterat om ljus på lektionerna. Under nästa vecka ska vi testa några olika ljusexperiment.


obs - sista skridskoåkningen på måndag. Vi vill ha lapp eller mail SENAST måndag morgon kl 08.00 om ditt barn får gå själv från Rosvalla alt blir hämtad. Inget ringande under skoldagen, det funkar inte för oss!

Trevlig helg

Peter, Sofia, Yvonne och Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...