fredag 13 januari 2017

Inför v. 3

Hej allesammans,

Då var vi igång igen. Vi har fortsatt arbetet med geografi. Vi börjar nu  närma oss sluttampen på projektet. Denna vecka har vi besökt "de gröna öarna" (Grönland/ Färöarna). Vi har tittat på Geografens testamente och eleverna har i uppgift att titta på avsnittet igen och fylla på sin tankekarta hemma. Vi kommer fortsätta arbetet med det detta avsnitt en bit in i nästa vecka innan vi börjar jobba med det sista avsnittet. Vi avslutar arbetet med ett prov på de nordiska länderna. Man kan gärna börja läsa på redan nu, texterna finns på classroom.

I svenska har vi denna vecka tränat på tj-ljudet. Läxa på detta kommer ligga till v. 4.

Under veckan arbetade vi färdigt med arbetsområdet ljud i fysiken. Nästa vecka startar vi med att läsa om ljus.

På mattelektionerna sammanställde eleverna deras undersökningar och visade resultaten i stapeldiagram. Under lektionen idag fick eleverna en genomgång av en hemuppgift som ska göras färdigt till fredag nästa vecka. Mer information om hemuppgiften hittar ni under läxfliken.

Övrigt; På måndag åker vi skridskor. Vi kommer promenera från skolan 12.00 ca och slutar nere på Rosvalla kl 14.00. Får man gå/cykla själv alternativt hämtas av vuxen så vill vi ha lapp/mail.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne, Lukas och Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...