fredag 14 oktober 2016

Inför v.42

Hej allihop!

Idag besökte vi fadderbarnen och arbetade med matematik och med svenska. Det var trevligt att se hur väl våra stora elever tar hand om och hjälper fadderbarnen. Vi tänker fortsätta att träffa fadderbarnen och skriva klart sagor som påbörjades idag.

Denna vecka har vi i matematiken repeterat klockan och fortsatt med tabelltest i multiplikation. Eleverna har också arbetat med tal i decimalform och i bråkform. Nästa vecka fortsätter vi arbeta mer med tal i bråkform och decimalform.

I NO har vi sett en film som handlar om blodomloppet och vi skriver faktatext om blodet och hjärtat. Vi kommer även integrera biologi och idrott och göra övningar med där vi testar olika muskler och mäter puls.

I SO arbetar eleverna med länderna i Norden och de har förberett en presentation om en av Nordens huvudstäder. Vi kommer även att fortsätta titta på Geografens testamente och arbeta med uppgifter till detta.

I svenska fortsätter vi med cirkusberättelsen och tränar på att använda ordlista och tränar stavning.

Ha en trevlig helg!

Sofia, Peter, Yvonne och Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...