fredag 28 oktober 2016

Inför v. 44-45

Hej allesammans,

Tiden går fort när man har roligt! Tänk att det redan är dags för höstlov!

I måndags firade vi FN-dagen med en samling på Labro ängar. Vi gick med våra faddrar dit. Efter promenaden så samlades vi och sjöng tillsammans hela skolan. Alla fick dessutom frukt av skolan. När samlingen var slut så fick eleverna leka tillsammans i sina faddergrupper. Eleverna gör ett jättebra arbete med sina fadderbarn, de pratar och leker och håller koll.  Det var en trevlig förmiddag, vädret till trots.

I ämnet svenska har vi arbetat färdigt med våra cirkusberättelser. Efter lovet kommer vi att läsa varandras texter och ge varandra feedback samt bearbeta våra egna texter utifrån feedback. När vi är klara med våra texter så kommer eleverna att få sätta ihop texterna och bilderna, som hör till, till en bok. Vi kommer säkert också att lägga ut vissa texter på elevernas bloggar. När böckerna är klara kommer vi istället att lägga tid på läsförståelse, stavning och ordklasser.

I geografi har vi arbetat vidare med Danmark. Vi kommer under veckan efter lovet att se ett nytt avsnitt av Geografens testamente som heter "Fjordarnas rike". Vi kommer då att fokusera på de nordiska haven, Golfströmmen, klimat, väder, miljöpåverkan och fiske.

På mattelektionerna har eleverna arbetat med addition och subtraktion med decimaltal. Vi har också pratat om positionssystemet och platsvärde. I fredags gjorde vi en sista omgång med multiplikationstest och vi gör nu ett uppehåll och kör igång med matteläxa istället. Under läxfliken finns en länk till läxan som är till fredag v.45.

Vi vill påminna om att det på måndagar är studiegård. Just nu har det inte varit så många från åk 5 som gått på studiegården. Prata gärna om det hemma, det är ett ypperligt tillfälle att få lite extra stöd och hjälp samt att få göra klart sina läxor. Är det så att ni bestämmer hemma att hen ska gå på studiegård så maila gärna det till oss så att vi vet och kan påminna.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne och Johnny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 17

Hej Nu känns det som att våren verkligen har kommit. Hoppas det fina vädret har kommit för att stanna... Denna vecka har vi på riktigt s...