fredag 21 oktober 2016

Inför v. 43

Hej allesammans,

Nu är hösten här. Det har blivit mörkare och lite ruggigare tycker vi. Vi har det dock ganska mysigt i våra klassrum. Båda rummen har nu fått nya tillskott i möblemanget. I det ena rummet har vi ett "gruppbord" med plintpallar och i det andra klassrummet har vi fått fyra stycken ståbord med mattor. Vi väntar fortfarande på lite andra tillskott och hoppas de kommer snart. Rummen är långt ifrån klara men det är på sätt o vis glada att allt inte blir klart på en gång. Vi måste "lära" oss de nya lärmiljöerna och också få en chans att utveckla dem så de passar oss bäst.

I geografi arbetar vi vidare med Norden. Vi har nu tittat på två avsnitt av Geografens testamente. Vi har arbetat med tre av de nordiska huvudstäderna; Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Eleverna har fördjupat sig om en av huvudstäderna och gjort en liten, men intressant, presentation. Presentationen fick de redovisa i tvärgrupper, Nu håller vi på och fördjupa oss lite mer om Danmark.Vi pratar om begrepp som ebb, flod, erosion, jordbruk, markanvändning och kust. I nästa vecka kommer vi bl.a. diskutera jordbruk och åkermark, att jordbruk är viktigt för människan men att det också bidrar till negativa effekter på miljön. Vi kommer INTE att se något nytt avsnitt av Geografens testamente på måndag. Vi kommer istället fortsätta med denna fördjupning och ta nya tag efter höstlovet. Detta betyder alltså att det INTE är något se-på-avsnittet-inge-läxa på måndag.

I svenskan ( och i geografi) arbetar vi just nu mycket med alfabetiskt ordning och användandet av ordlistor(kartböcker). Vi skriver också på våra Cirkusberättelser. Vi börjar nu närma oss slutet på historien och ska i nästa vecka skriva sista kapitlet. Vi kommer, så småningom, publicera texter/texterna/bilder på elevernas bloggar för er att läsa. =)

I biologi/idrott fick eleverna testa på att göra olika stationer som testade muskler. Det var jobbigt och roligt på samma gång. Vi har också arbetat med faktatext om blodet och hjärtat. Under torsdagslektionen fick eleverna också testa på en konditionsbana och vi mätte vilopuls och arbetspuls.

På matematiklektionerna har vi räknat vidare med tal i bråkform och decimalform. Vi har också börjat med addition och subtraktion med decimalform och bråkform. Vi kör sista veckan med tabelltest och sedan tar vi ett uppehåll med multiplikationstabellerna. Det betyder att vi kommer starta med matteläxor på fredagar igen. Eleverna kommer att få en läxa på fredagen v.43 och den lämnas in senast fredagen v.45.


På måndag har vi Kamratpromenad. Då kommer vi att gå med våra fadderbarn till Labro ängar och sjunga och leka en stund. Tänk på att det kan vara blött och lerigt i marken så tänk på att ta på lämpliga skor och kläder efter väder.  Vi har idrott på em och slutar i vanlig tid.

Trevlig helg


Sofia och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...