fredag 30 september 2016

Inför v. 40

Hej allesamman,

Vilket fantastiskt höstväder vi har. Lite regn och rusk i dagarna två men nu är solen åter på plats, lagom till helgen!

Igår var det skolfotograferingen och åk 5 skötte sig ju exemplariskt så det gick smidigt och fort, trots att vi var 48 stycken som skulle fotografera oss.

Denna vecka har vi i SO fortsatt att arbeta kring mänskliga rättigheter, vi har fördjupat oss lite i olika människoöden via Worlds childrens prize. Nu kommer vi att ta en paus i det arbetet. Eleverna kommer att få en sammanfattande läxa i samhällskunskap till v. 41. Worlds childrens prize tar vi upp igen i vår då allt material vi ville ha inte finns klart än. Istället kommer vi att nu gå över till geografi, Vi ska börja med de nordiska länderna och sen fortsätta ut i övriga Europa. Mer info om det arbetet kommer i nästa vecka.

I svenska fortsätter vi att skriva på vår berättande text om Cirkusen. Eleverna håller fortfarande på med sina personbeskrivande kapitel men i nästa vecka kommer vi att starta arbetet med händelse-kapitel. Vi arbetar också med stavning och kommer repetera användning av ordlista.

I matematik har vi startat ett nytt avsnitt som handlar om bråk. Vi har spelat bråkspel och tränat på att skriva tal i bråkform. Nästa vecka arbetar vi med sambandet mellan tal i bråkform och tal i decimalform.

I NO har vi jobbat med och skrivit faktatexter om skelettet, muskler och leder. Vi har även gått igenom vad vissa ben i kroppen heter och var dom finns. På torsdag har eleverna ett skriftligt läxförhör på texterna som handlar om celler, huden, skelettet och lederna. Texterna finns att läsa på Classroom och kommer att få svara på frågor om innehållet i dessa texter.

På torsdag i nästa vecka ska vi åka och simma. Eleverna behöver ha med sig badkläder, handduk samt cykel och cykelhjälm då vi cyklar tillsammans till och från badhuset. Vi kommer att åka i två omgångar, en grupp på förmiddagen och en grupp efter lunch. Vi har idrottslektioner som vanligt måndag. I nästa vecka börjar vi att vara inomhus så då krävs inneskor. Man får inte gympa i strumporna pga halkrisk. Glömmer man skor får man idrotta barfota.

Ha en trevlig helg

Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...