fredag 9 september 2016

Inför v. 37

Nu är cirkustemat i full gång!

 Denna vecka har vi träffat cirkusgruppen Le Fou och fått testa på att jonglera, trampets och fått bygga pyramider. Vi har också besökt clownen Ottilia, som lät oss testa på livet som clown. Emellan alla dessa aktiviteter har vi gjort många samarbetsövningar t.ex. flyttat oss från en sida av  fotbollsplanen till andra sidan av fotbollsplanen med hjälp av rockringar.

I ämnet NO har vi  pratat och arbetat om hjärnan. Vi har bl.a sett en film om hjärnan, skrivit en faktatext om hjärnan och även då fick vi testa på att jonglera. I ämnet matematik har eleverna haft uppgifter att göra som har cirkustema.

I ämnet SV har vi pratat om olika typer av texter. Vi har startat ett skrivprojekt om berättande text Texten ska handla om en Cirkus. Det kommer utmynna i en berättelse på 10 kapitel.

Nästa vecka går eleverna sina vanliga tider men eleverna kommer att arbeta i tvärgrupper(åk 1-6) mellan kl 08.30-13.30. De har gjort val utifrån intresse och kommer att få reda på gruppindelningen på måndag morgon.

På torsdag i nästa vecka ska vi cykla till Sporthallen för genrep inför kvällens cirkusföreställning. Vi samlas 08.10 utanför klassrummet och cyklar tillsammans (egen cykel och hjälm). Lunchen(pannkaka) kommer att serveras på Sporthallen. Vi kommer att cykla tillsammans tillbaka och avslutar dagen i vanlig tid i skolan. Vi har återsamling klockan 17.00 utanför Sporthallen. Ni föräldrar ansvarar för att lämna och hämta era barn hos oss utanför Sporthallen före(17.00)  och efter (ca 19.15) föreställningen på torsdagen. Om man av någon anledning inte kan närvara på föreställningen på torsdagskvällen så måste man söka ledigt(lämna in ledighetsansökan)

På fredagen cyklar vi igen ner till Sporthallen. Samling klockan 08.10 för gemensam cykeltur till Sporthallen. Efter fredagens föreställning cyklar vi tillsammans tillbaka och äter i skolan. Vi slutar i vanlig tid.

Inga läxor till nästa vecka!

OBS!!! I helgen är det nationell avlusninghelg! Det är jätteviktigt att ALLA tar sig tiden och avlusar ALLA i sin familj så att vi kan göra oss av med problemet en gång för alla och minimera risken för spridning! 

Ha en trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne och JohnnyInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...