fredag 27 maj 2016

Vilken vecka!

Hej

Denna vecka har varit mer än normalt fartfylld men åh så rolig!
Vi har arbetat med vikinigatid, skrivit dagbok, kemi, haft matteprov samt förberett vår Vårkonsert. Eleverna har varit så fokuserade på att göra en fin föreställning, de har verkligen slitit hårt med dekorationer och pynt samt repat jättemycket. Vi är så glada över att konserten blev så lyckad och vi hoppas att ni alla hade en trevlig afton igår kväll.

I nästa vecka kommer vi att fortsätta med vikingatid. Vi ska nu fokusera på vikingafärder, handelsresor och plundringståg. Vi kommer även nästa vecka att skriva vår "vikingadagbok", denna gång om just vikingaresor. Vi kommer att avsluta hela vikingatemat med ett test sista veckan(dag ännu inte bestämt). Eleverna läser på i sina blå böcker de ord och begrepp som vi pratat/läst om. Det kommer också finnas sidor på google classroom att läsa om man vill repetera. Läxa till nästa vecka kommer att vara att börja läsa på  om vikingatiden.

Vi kommer också att börja på ett nytt kapitel i matteboken, som handlar om geometri. Vi fortsätter dock med tabelltest i multiplikation och gör dessa på onsdag i nästa vecka. Dessutom kommer eleverna att få planera och genomföra egna kemiexperiment.


Läsåret börjar närma sig sitt slut och vi önskar att alla elever tar med sig varsin(-sina) pappkasse då vi ska börja tömma klassrummet på de saker vi arbetat med under årskurs 4.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...