fredag 20 maj 2016

Inför v. 21

Hej

Vill börja med att tacka för alla trevliga samtal som vi haft under Kunskapsfestivalen. Det har varit både intressant och roligt att få sitta ner och prata med er och eleverna. Överlag låter det som om eleverna i åk 4 trivs och att de haft ett bra och roligt år. Detta glädjer oss mentorer något enormt!

Det har varit en fullspäckad vecka för stora och små. Det har varit mycket arbete med vikingabyar och utvecklingssamtalsförberedelser. I historia har vi, förutom att vi byggt färdigt byarna, båtarna och husen börjat prata om asatro. Vi har läst och tittat på film om gudarna och deras skapelseberättelse. På måndag kommer eleverna att börja skriva sin andra del i sin vikingadagbok. Den ska framför allt  handla om asatron. Den delen av dagboken ska vara färdigt till nästa fredag.

I matematik har vi arbetat och förberett för mattediagnos på kapitel 4. Eleverna har fått ut ett träningsblad som de kan arbeta med hemma. Vi går igenom träningsbladet i skolan på onsdag nästa vecka. Mattediagnosen är på torsdag. I kemi har eleverna arbetat färdigt med NTA-lådan och dessutom har vi hunnit med att göra egna experiment, vilket var väldigt spännande.

Igår var det bokbuss och eleverna hade chansen att låna böcker över sommaren, det var många som tog den chansen och som hade en hel hög med böcker med sig.

Torsdagen den 26/5 kommer eleverna i åk 4 anordna en liten konsert i gympasalen för er föräldrar. Vi har under året arbetat med Sverige i SO och NO och musiken har också inspirerats av detta tema så nu vill eleverna visa upp vad de sjungit och spelat. Konserten börjar klockan 18.00. Eleverna samlas i gympasalen kl 17.30.

Ha en trevlig helg

mvh Sofia,Peter,  Marie och Yvonne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...