fredag 13 maj 2016

Inför v. 20

Hej i solskenet!

Alltså, vart tar tiden vägen....? Vi upplever att det mest är måndagar och fredagar nu för tiden.... Tiden bara rusar iväg när man har roligt... Vi är helt uppe i vårt Vikingatema där vi för fullt bygger, målar och dekorerar vår vikingaby, viker hus och båtar. I nästa vecka ska vi läsa och skriva om asatron samt om  vikingafärder. I svenska fortsätter vi att träna på att skriva återberättande texter genom att vi skriver våra vikingadagböcker.
I NO har vi avslutat vårt NTA-tema  i kemi och i matematik fortsätter vi att räkna division. Torsdagen den 26/5 kommer vi att ha en diagnos på kapitel 4.

Här är några bra länkar med mattefilmer (genomgång av uppställningar) att titta på:

Kunskapshubben

Tisdagen den 17/5 är det kort skoldag. Eleverna slutar ca kl 12 och vi har Kunskapsfestival mellan kl 13-17 den dagen.
Onsdagen den 18/5 har vi kunskapsfestival mellan kl 15-19.
Torsdag den 19/5 är det bokbuss. Ta med böcker som ligger hemma och passa på att låna på er bra böcker.
Fredag den 20/5 är det Barkbåtstävling. Vi kommer att cykla fram och tillbaka så kolla igenom så att era barns cyklar är okej. Den dagen slutar vi ca 14.00.

Vi vill redan nu hinta om att eleverna i åk 4 kommer ha en liten konsert för er föräldrar, torsdagen den 26/5. Vi återkommer med mer info.

Ha en trevlig helg med förhoppning om solsken!

Sofia, Peter, Yvonne och Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...