fredag 18 mars 2016

Inför v. 12

Hej!


Ännu en händelserik vecka är till ända! Tiden går så fort när man har roligt! Den här veckan har vi fokuserat på att arbeta färdigt med geografitemat Sverigeresan. Vi har läst och samtalat om städer och landskapen runt Stockholm. I nästa vecka ska vi sammanfatta arbetet genom att göra en "Tourbuilder" på google. Tanken är att eleverna ska få göra en "karta" över de landskapen de skrivit om, återberätta något samt göra jämförelser mellan landskapen. Touren kommer så småningom att läggas på elevernas bloggar så att ni kan se deras arbete. 
I NO har eleverna fortsatt att arbeta med  NTA-lådan som heter Kemiförsök Under lektionen fick eleverna undersöka och beskriva fem olika pulver. Vi gick även igenom en hemuppgift i kemi som ska eleverna ska berätta om i skolan på onsdag. Instruktionerna till hemuppgiften finns på Google Classroom (kemiklassrummet). I matte har vi haft diagnos på kapitel tre och under nästa vecka är det dags att fortsätta på kapitel fyra som handlar om multiplikation och division.

På måndag tänker vi uppmärksamma att vi gillar olika. Då inträffar "Rocka sockorna"-dagen igen. Nedan följer lite info kring detta. Vi har påtalat för eleverna att de gärna få ha olika sockor på sig !
På onsdag får vi besök av Folktandvården.  De ska prata tandvård. 
På torsdag är det kort skoldag. Eleverna slutar ca kl 12.00. 
Hela vecka 13 är det påsklov.

Läsningen rullar på..... snart kanske fröken går med orangefärgat hår! :)
Trevlig helg 

Sofia och PeterRocka sockornaHej igen! Är du beredd? 

Jag heter Nathea. Jag är elva år och jag vill utmana alla skolor och arbetsplatser (och alla andra som vill vara med)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Måndagen 21 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att alla ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Alla har vi olika anledningar att hylla någon som är annorlunda, frivilligt eller ofrivilligt. I år har jag två. Noelle, min älskade syster som har Downs syndrom och autism och som är världens bästa syster. Men även min lillebror i himlen, Milan, som föddes med en svår njursjukdom som han inte överlevde.

Förra året rockade en väldans massa skolor, förskolor och arbetsplatser sockarna. Men även poliser, försvarsmakten, hundar, hästar och hönor, hotell och restauranger, kändisar och politiker. Vem kommer med i år?

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här dagen till en rolig och färgrik dag! Hjälp mig att fylla Facebook och Instagram med fötter i regnbågens alla färger! Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!

Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Hälsningar Nathea Anemyr
#rockasockorna
Följ mig och Noelle på Instagram! nathea_anemyr

Läs mer om World Down Syndrome Day!
www.worlddownsyndromeday.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...