fredag 11 mars 2016

Inför v. 11

Hej

Idag skiner solen och alla är pigga och glada och redo för helg.

Vi har arbetat hårt denna vecka med ostkusten och landskapen Öland, Gotland och Östergötland. Vi har tittat på filmer, samtalat, läst och gjort tankekartor. Eleverna har valt landskap och skrivit egna faktatexter utifrån tankekartorna. I nästa vecka kommer vi att arbeta med "Staden". Vi kommer att läsa tillsammans, se på film om Västmanland,Närke, Uppland och Södermanland samt skriva egen faktatext om något av landskapen. Efter detta kommer vi att börja sammanfatta vår Sverigeresa. Vi kommer att göra en resedagbok i något som heter Tourbuilder. Vi hoppas sedan kunna dela den på våra bloggar så att ni kan få en inblick i allt det fina jobb vi har gjort under resan.. 

Om ett par veckor kommer vi att börja jobba med historia och vi ska djupdyka i Vikingatiden. Mer info om detta kommer när vi närmar oss. 
I engelska har vi förutom det vanliga arbetet även haft en muntlig lektion där eleverna fick låtsas att de satt vid ett frukostbord. De fick bilder på olika typiska frukosträtter och fick träna på att fråga efter saker/be om saker, tacka och konversera. Det var en mycket uppskattad lektion.

Vi har startat med en ny NTA-låda, som handlar om kemiförsök och pratat om säkerhetsregler när vi gör experiment. Dessutom gjorde vi det första uppdraget och eleverna fick undersöka ett vitt pulver. På mattelektionerna har vi gått igenom olika typer av diagram och pratat om mattediagnosen som är på fredag v.11.

I svenska har vi startat de muntliga presentationerna. Det var fantastiska lektioner och många bra föredrag. Vi kommer att fortsätta detta även nästa onsdag så de som inte har haft får ha sina presentationer då istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...