fredag 4 mars 2016

Inför v. 10

Hej allesammans,

Hoppas ni haft en skön ledighet. Vi upplever nog att eleverna är nöjda med sitt sportlov och att de är tillbaka pigga och glada!

Vi har denna vecka arbetat med kusten, havet och sjöarna. Eleverna har fått arbeta med Halland, Bohuslän eller Västergötland. Vi har också  läst om fisket, miljöförstöring samt djur och natur kring våra kuster. I nästa vecka ska vi "resa" vidare mot Ostkusten och titta på Öland och Gotland bl.a. Sen är det våra stora städer kvar. Till nästa fredag har eleverna i läxa att träna på Sveriges landskap.(namn och läge)

I svenska har vi arbetat med muntliga presentationer och haft högläsning. De muntliga presentationerna ska börja framföras på onsdag så eleverna har i läxa att träna hemma. Presentationerna finns på elevernas drivekonto. De har också haft tid i skolan till att göra "presentationskort" med stödord. Eleverna kommer att få välja att göra sin presentation i stor eller mindre grupp.

I no har vi arbetat med kapitel tre i Natur och miljöboken och läst och diskuterat om näringskedjor, biologisk mångfald samt djurarter i världen. Vi har även tittat på bilder på kvalster och pratat om spindeldjur och insekter.

I matematik har vi denna vecka arbetat med en metod för att beräkna digital tid. Dessutom har vi gått igenom olika tidsenheter. Vi börjar närma oss slutet på kapitlet och i vecka 11 kommer eleverna att ha en diagnos på kapitel 3.

I engelska arbetar vi med ett kapitel som handlar om frukost. Vi tränar oss i att säga "Would you like....?" "Yes, please/No thank you". "Pass med the sugar, please!" heter kapitlet som är läxa till nästa torsdag.

Nästa torsdag är det åter dags för bokbuss. Glöm inte att ta med böcker som ligger hemma.

Nu är vår fina värdegrundsvägg färdig! Eleverna har skrivit så fina positiva egenskaper om varandra som vi sammanställt i stjärnor.
Ha en trevlig helg allesammans!

Sofia, Peter, Marie, Lina, Peter och YvonneInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...