fredag 22 januari 2016

Vecka 4

Hej

Ännu en vecka har rusat iväg. Det känns som om det bara är måndag och fredag numera.. Denna vecka har vi arbetat om den svenska skogen. Vi har t.ex. pratat om hur man såg på skogen förr i tiden och fördjupat oss om naturens väsen. Eleverna har fått välja ett, läsa och skriva faktatext Vi har också sett på film om Dalarna och Gästrikland. Eleverna arbetar mycket med tankekartor just nu.  Vi har också kunnat arbeta med läsförståelse, tränat högläsning samt ordförståelse under denna vecka. I no har eleverna också arbetat med skogen, jämfört skogen med staden samt gjort färdigt tekniska system (mjölken). I matematik har eleverna arbetat med taluppfattning.
Vi har också lagt mycket energi på elevernas bloggar. Vi har pratat om att vi ska utveckla användandet och framför allt då utveckla utvärderandet av deras egna arbetsinsatser/vad de lärt sig under veckan. Vi kommer from nu inte att gå in och detaljrätta deras bloggar utan kommer att fokusera på innehållet. Vi vill med detta också visa eleverna vilket progression de gör i sitt skrivande. Vi hoppas att ni föräldrar nu kommer åt era barns bloggar och kan läsa dem. Kommentera gärna innehållet, det tror vi kommer bli mycket uppskattat. Det är mycket roligare att skriva om man har en mottagare. Har ni problem att komma åt bloggen så maila oss så löser vi det så fort vi kan!
Måndag och onsdag i nästa vecka så får eleverna, om de vill, ha med sig pulka som en rastaktivitet. Självklart måste man då ha med sig hjälm också.
På onsdag är det dags igen för skridskor på idrotten. Vi kommer att meddela under måndagen om vi åker på Rosvalla eller här på skolan.
På torsdagen kommer vi att ha besök av Lotta från resursteamet som ska visa eleverna hur man kan använda alla bra funktionerna på drive.
På fredag ska vi åka skidor i Ryssbergen. Vi börjar skolan som vanligt 8.15 och åker härifrån ca 8.30. Vi kommer att åka mellan 9-13. Vi kommer att ha med oss lunchpaket (smörgås, dryck och frukt). Önskar eleverna har med sig något ytterligare så är det något man avgör hemma. De elever som har egen skidutrustning tar med sig det. Själv ska alla ha hjälm om man ska åka slalom. Det finns utrustning att låna. Det går även att åka längdskidor om så önskas.

Trevlig helg

Sofia, Peter, Yvonne, Marie, Peter och Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...