fredag 15 januari 2016

Inför v. 3

Hej

Vill börja med att tacka så mycket för de fina julklapparna som vi fick på avslutningen. Nu har en vecka på vårterminen redan gått och vi har haft jätteroligt. Denna vecka har vi bland annat tränat på att skriva faktatexter. Vi har arbetat med Skåne och Blekinge eller Småland i geografi. Eleverna har tittat på film, läst faktatexter och skrivit tankekartor. Under v. 3 kommer vi att förflytta oss norrut och börja jobba med skogen samt några landskap som hör därtill. Vi börjar med att prata om skogens väsen. Eleverna kommer att få läsa och skriva egna faktatexter med hjälp av tankekartor. Vi kommer sen att arbeta med skogen, skogsbruk( Vårt gröna guld), skogens växter, djur och människor i skogen samt skogen i konsten (John Bauer). Vi kommer att titta på filmer och läsa faktatexter, enskilt och gemensamt. Eleverna kommer slutligen få välja 1-2 landskap att fördjupa sig i.
I no har eleverna arbetat med ängen. De har fördjupat sig kring växter och djur. De har också fått en ny uppgift på google classroom av Peter som handlar om mjölkproduktion.
I matematik har eleverna arbetat med uppställningar i subtraktion och addition samt problemlösning. Vi har också fortsatt vår schackträning.
I engelska har vi börjat  med ett nytt kapitel som heter It's Sunday today. Vi tränar på veckodagarna.
Vi har också startat ett nytt uppdrag i värdegrundstrappan. Denna gång handlar det om samarbete och att man ska träna sin förmåga att kunna arbeta med vems om helst. Vi har också gjort lite samarbetsövningar under veckan och beskrivit varandras goda egenskaper. Dessa kommer resultera i fina tavlor.

På måndag tänkte vi åka pulka på idrottslektionen. Eleverna behöver ha med sig hjälm,pulka och kläder efter väder. De behöver alltså inte packa ner vanliga idrottskläder.
På onsdag ska vi åka skridskor igen. Vi kommer att stanna kvar på skolan och åka skridskor på den spolade fotbollsplanen. Glöm inte att ta på er kläder efter väder.
Denna termin kommer vi ha en till gruppresurs i årskurs 4, Lina Alexandersdotter. Hon kommer att finnas i klassen lite olika tider under dagen, alla dagar utom torsdag. Lina har arbetat på skolan i ca 1 1/2 år och barnen känner henne från fritids. Vi kommer också ha Peter Hillerius kopplat till åk 4 några pass i veckan som extra resurs.

Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

Sofia, Peter, Marie, Yvonne, Lina och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...