fredag 4 december 2015

Inför v. 50

Hej

Jösses vad tiden rinner iväg, tänk att det nu bara är 2 veckor kvar innan det är dags för ett välförtjänt jullov! Nu är renoveringen av våra kapprum i full gång. Ett kapprum börjar nästan bli klart. Det kommer att bli så fint när det är klart.

Denna vecka har vi bl.a. åkt skridskor , vi har arbetat med pizzaannonser(argumenterande text), svenska flaggan, Änglamark(Evert Taube), division och fotosyntesen.
I nästa vecka ska vi åka skridskor igen (nedan följer ett inlägg från Annelie kring detta).

Vi ska i ämnet geografi arbeta kring vad som är typiskt svenskt, det multikulturella samhället och svenska högtider.Vi kommer inte att ha några renodlade svenskalektioner i nästa vecka då mycket av det vi gör i geografi(läser, skriver faktatexter, samtalar/diskuterar) handlar just om ämnet svenska.  I matematik fortsätter vi att träna inför provräkningen (kap 1-2) och i NO fortsätter vi med kartövningar i Sverige och kapitel 3 i Natur och miljöboken.

Trevlig helg

Sofia och Peter

Här följer lite info från Annelie

Hej.
Ja så var första skridskotillfället gjort. Det var helt fantastiskt att se aktiviteten på isen med 48 barn och hur bra det funkade.
Man blir precis varm i hjärtat av att också se hur de lite mer skridskovana hjälper runt dem som inte är så vana. Fantastiska barn ni har.

När timmen väl var slut var de ganska trötta. En tanke som slog mig är att om det är vuxna som har möjlighet att hämta nere på Rosvalla, att de kanske kan höra runt bland barnen om det är några fler som de kan ta med i bilen. Att ni syr ihop lite samåkning, antingen innan eller efter skridskoåkningen.

Det ska bli ett nöje att åka tre tillfällen till med era barn.

Mvh Annelie Zetterström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...