torsdag 26 november 2015

Inför v. 49

Hej

Nu är Kunskapsfestivalen över för denna gång. Det var jätteroligt att få träffa er föräldrar och se/höra era barn berätta om vad de gjort under hösten. Vi hoppas att ni alla fått en inblick i vad vi pysslar med.

Vi arbetar vidare med vårt tema Sverigeresan för fullt. Denna vecka har vi jobbat med kartan, med flaggan samt börjat se en filmserie som heter Geografens testamente. Vi kommer fortsätta temat i nästa vecka med att prata om vad som är typiskt svenskt. Eleverna kommer att få två läxor i SO. En läxa som handlar om att lyssna i läroboken på inläsningstjänst samt en läxa att samla på sig saker som är typiskt svenska, Made in Sweden. Vi kommer att dela in saker i kategorier samt diskutera vad som är svenskt och varför det betraktas som svenskt. Eleverna ska bekanta sig med begreppen; naturtillgång, råvara, export/import, multinationella företag, industri, småföretag, hantverk och hemslöjd.

I matematik tränar vi för fullt inför provräkningen och eleverna kommer att få ut ett träningspapper.

På onsdag ska eleverna åka skridskor. Info från Annelie ligger redan här på bloggen.  

Trevlig helg

Sofia och Peter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...