fredag 13 november 2015

Inför v. 47

Hej

Nu är hösten här och det börjar känns mörkt ut. Denna vecka har det regnat och det var flera elever som överraskades av detta och som blev rätt blöta. Det är jättebra om man har regnkläder med sig så man klarar att vara ute på rasten även om det regnar.

Denna vecka har vi jobbat färdigt med samhällskunskap. Vi har pratat om hur pengar cirkulerar i ett samhälle, vad som händer med skatt och vad som skulle hända om man inte betalar skatt m.m.

Vi har också haft finbesök i form av "Kungen" och "Drottningen". De kom hit för att berätta om sin resa tunt om i Sverige. De hade besökt alla Sveriges 25 landskap och tagit med sig souvenirer från dem alla. Detta besöket var uppstarten på nästa temaarbete som vi kallar Sverigeresan.

I svenska har vi fortsatt vårt arbete med argumenterande text, vi har pratat om annonser och håller i grupp på att skapa annonser om jeans. I nästa vecka fortsätter detta arbete och avsluts sedan med en slutuppgift som görs enskilt. Det kommer handla om att skapa en annons för pizza. Vi har för tillfället lagt ner läsläxan och kommer framöver istället ha SO-läxa. Vi har visat en app i skolan som heter Google Classroom och eleverna kommer dit genom adressen: classroom.google.com . På Classroom-sidan kommer vi att lägga ut planering och en del uppgifter samt läxor som eleverna ska arbeta med i temat Sverige.

I NO arbetar vi med allemansrätten och det har eleverna också i läxa till på tisdag.

I matematik har vi börjat med ett nytt kapitel som handlar om multiplikation med 10, 100 och 1000.

Vi har också lagt en del tid på förberedelser inför Kunskapsfestivalen. Eleverna förbereder varsin presentation på datorn som de kommer att utgå ifrån under sin del av samtalen. Detta arbete fortsätter i nästa vecka också.

Torsdagen den 19/11 är en kort skoldag och bokbussen kommer så ta med låneböcker. Eleverna slutar efter maten 12.00. Det är också första Kunskapsfestivaldagen. Den andra är tisdagen v. 48. Vi hoppas att ni alla har haft möjlighet att gå in och boka tid på Edwise.se. De som kommer att sitta i samtal med er är antingen Sofia, Marie, Peter eller Yvonne. Vi kommer alla att finnas till hands för eventuella frågor under båda dagarna.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...