torsdag 10 december 2015

V. 51

Det är nästan skrämmande vad fort tiden går.... Tyckte nyss att vi satt här och skrev ett blogginlägg för den här veckan och nu är det dags igen!

Nu är nedräkningen i full gång. Vi närmar oss jullov med stormsteg. Men innan dess har vi en rad roliga och spännande saker att beta av. På måndag är det dags för Luciasamling. Vi samlas som vanligt i klassrummet klockan 8.15. Luciasamlingen kommer att vara uppdelad i två delar.

På onsdag är det dags för kort skoldag och vi kommer den dagen att julpyssla tillsammans på skolan. Har ni glasburk med lock samt toarulle/hushållspappersrulle så medtag gärna detta. Eleverna slutar ca klockan 12.

På torsdag är det dags för terminens sista bokbuss. Vänligen kom ihåg att ta med eventuella böcker som ni har hemma och låna gärna nya så att ni har att läsa över lovet.

Denna vecka har vi i Sv/So arbetat med det mångkulturella Sverige, vi har läst en text skriven av en pojke från Iran, samtalat om hur det är att komma till ett nytt land och skrivit en text om vad vi skulle berätta om vårt hemland om vi var tvungna att flytta. Vi har också pratat om olika högtider och skrivit faktatext om midsommar samt om en valfri högtid. Vi har också hunnit börja att titta på svenskt jordbruk samt sett en film om Skåne. Eleverna håller nu på att fördjupa sig i det svenska jordbruket på Lrf´s hemsida. Efter detta kommer eleverna att få fördjupa sig om valfritt jordbrukslandskap. Vi arbetar mycket med tankekartor och skriver ibland enskilt och ibland tillsammans.

I no arbetar eleverna vidare med kartor och kartkunskap som en del i vårt Sverigetema. Vi kommer även att vara med i en teckningstävling som handlar om hur vi kan ta hand om vår miljö på bästa sätt. I matte har vi fortsatt att förbereda oss inför provräkningen som är på torsdag. I onsdags hade vi även schackträning inför tävlingen, Schackfyran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...