torsdag 8 oktober 2015

Inför v. 42

Hej

Vill först och främst påminna igen om att det är föräldrakväll med Friends på tisdag 13/10  klockan 18.00-20.00 i matsalen. Det är bara två föräldrar från åk 4 som hört av sig om att de tänker komma. Det går fortfarande att anmäla sig, maila oss!  Onsdagen den 14/10 ska eleverna få besök av Friends. De kommer att ha en föreställning för eleverna kring ämnet mobbing.

Tisdagen den 13/10 är en kort skoldag. Eleverna slutar efter maten ca 12.00.

Torsdagen den 15/10 är det åter dags för Bokbuss. Vi vill påminna om att eleverna tar med böcker de har hemma samt att de lånar böcker så att de har till t.ex. läsläxan.

I svenska håller vi på att arbeta med argumenterande text. Vi jobbar nu med annonser/reklam. Vi pratar om hur man överdriver och att man använder mycket adjektiv. Vi har jobbat med komparering av adjektiv och även motsatsord. I samhällskunskap fortsätter vi arbetet med politik. Denna vecka har vi arbetat med  olika principer som man följer vid en demokratisk process t.ex. majoritetsprincipen, yttrandefrihet och alla människors lika värde.

I NO har vi gjort en strömbrytare som var lite klurig att montera men efter ett ental försök så gick det, Vi har också pratat om morsealfabetet och morsesignaler. I matematik håller vi på med additions- och subtraktionsuppställningar. Fortsätt gärna att träna klockan hemma. Den 21/10 kommer det att vara en matematikdiagnos på kapitel 1. Repetitionspapper delas ut i nästa vecka.

Trevlig helg!

Sofia, Marie, Yvonne och PeterInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...