torsdag 1 oktober 2015

Inför v. 41

Hej allesammans!

Ännu en fullspäckad vecka är snart till ända. Tiden bara rinner iväg när man har roligt, vi arbetar hårt och skrattar mycket! Tänk att vi redan kommit in i oktober!

Vi arbetar för fullt med politik och makt i samhällskunskap, vi läser, diskuterar, svarar på kluriga "under ytan frågor" samt tittar på film. I svenska har vi startat ett nytt projekt som handlar om argumenterande text. Vi kommer denna gång att fokusera på annonser/reklam. Vi ska träna på vår förmåga att i text( och bild) övertyga våra läsare om något.

I matematik har vi jobbat med klockan och additionsuppställningar. I no har vi fortsatt med NTA-lådan som heter "Kretsar kring el".

Härom dagen hade vi besök av årskurs 5 som berättade om de tre nominerade i World Children Prizee och idag var det val.

På mentorstiden i onsdags så började vi arbetet med våra bloggar. Eleverna har ännu inte lagt till er föräldrar som läsare men kommer att göra så senast i nästa vecka. I första hand kommer vi att använda bloggarna som ett redskap för reflektion och utvärdering men också för planering av arbete och läxor. I förlängningen hoppas vi att eleverna ska kunna lägga ut sina egna arbeten på bloggen så att ni kan se vad de gör i skolan.

Ha en trevlig hösthelg!

Sofia, Peter, Yvonne och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...