fredag 27 mars 2015

Matematik, No och Engelska

Matematik

Diagram, multiplikation, division, almanackan och digitala klockan är det vi arbetat med de senaste veckorna. Eleverna har tolkat diagram och tabeller, de har också gjort egna diagram. När det gäller almanackan har vi  arbetat med datum, helgdagar, månader och kvartal. Mycket är repetition, annat är nytt t.ex. begreppet kvartal. Det finns de som suckar när de kommer till uppgifter som handlar om digital tid... vi kämpar på! Några har också genomfört  den muntliga uppgiften av de nationella proven. Nästa vecka kommer vi att göra nationella prov i matematik under måndag och tisdag.

NO

Det har varit många saker som hänt som hör till No. Förra veckan pratade vi mycket om norrsken och solförmörkelsen. Den här veckan har vi pratat om earth hour. Utöver det har de fortsatt att arbeta med med sina grupparbeten om naturtyper. Två grupper i Norrgruppen har också redovisat för klassen. Vi har fått ta del av arbeten om myren och om fjällen. I Sörgruppen skulle också någon grupp ha hunnit redovisa men vi fick skjuta upp det p g a sjukdom hos klasskamrat.De fortsätter sina redovisningar nästa vecka. Vi räknar med att alla hinner redovisa klart veckan efter påsklovet, så att vi sedan kan börja med temat fjärilars liv.

Engelska
Läsförståelse har vi övat  på den här veckan. De fick läsa en mening och så skulle de hitta en bild som hörde ihop med den meningen.
Att kunna sätta ihop egna meningar, främst muntligt,  av alla de ord de kan har vi också övat på.
I tisdags gick vi också igenom en ny läxa. Den är tills på tisdag. Texten är en ramsa om en häxa.
Under fredagen såg vi ett nytt avsnitt av The game. Det avsnittet tog upp begrepp för kroppsdelar och kläder. Nya begrepp var rubber boots, wrist och ankle. Den här gången fick de se avsnittet textat på engelska. Tidigare har vi tittat utan textning.
Nästa vecka repeterar vi  ord som hör till påsken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 17

Hej Nu känns det som att våren verkligen har kommit. Hoppas det fina vädret har kommit för att stanna... Denna vecka har vi på riktigt s...