måndag 2 mars 2015

Engelska

I fredags fick vi ändra om i schemat då musikskolan kom på besök. Det ledde bl.a. till att engelskalektionen blev kort. Vi hann lyssna igenom läxan en gång och gå igenom läxorden. Vi kommer att arbeta mer med den texten imorgon.
Vi hann dock med mycket under tisdagens engelskalektion. Jag hade skrivit ett papper med ord och fraser från serien The game  som vi följer. Ord och fraser var skrivna på engelska och eleverna fick själva fundera en stund på ordets/frasens betydelse. Det gick riktigt bra.Några ord var klurigare att komma på den svenska betydelsen av. Ett av de orden var level, vilket många var säkra på att det betydde just level, De gav exempel på att de faktiskt säger "nu är jag på nästa level i..." eller frågar varandra " vilken level är du på? ". Det blev en bra diskussion utifrån det. Tänkvärt!
Vi såg också nästa del i serien. I senaste avsnittet  dök det upp en "tungvrickarramsa". Den står med på läxpappret. De tyckte att det var roligt att försöka säga den så snabbt som möjligt.
Prova själva: The big black bug bled black blood.
De har läxa till den 6/3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...