fredag 6 mars 2015

Matematik, No och Engelska

Matematik
Vi har fortsatt att traggla olika strategier för att räkna addition och subtraktion med tresiffriga tal. Vi har också spelat  Dagens 1000-mästare, vilket går ut på att eleverna bildar sex tresiffriga tal av de tärningsslag jag slår. Sedan räknar de ihop sin summa genom att ställa upp talen. Den som kommer närmast 1000 blir dagens 1000-mästare.  De gillar det här och vill att vi ska göra det oftare. Närmast tusen, som är en del av läxan, liknar dagens 1000-mästare.
Dessutom har vi repeterat klockan och arbetat med uppgifter utifrån tider och klockslag. Det kommer vi att fortsätta med nästa vecka.

No
Vi har de senaste veckorna arbetat med flyttfåglar och så har de jobbat vidare med sina grupparbeten om de olika naturtyperna. Några har kommit långt och ska snart börja sätta ihop sitt bildspel. Så småningom kommer de att få börja berätta för klassen om den naturtyp de har arbetat med.
De gillade uppgiften om Carl von Linné och önskar sig liknande läxor i No framöver.

Engelska
Den här veckan har vi lekt lekar på engelskan. Favoriten är Simon says. Den blev de snabbt duktiga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...