torsdag 21 augusti 2014

Välkommen till klass 3!

                                  
Hoppas att ni har kunnat njuta av den underbara sommaren som vi har haft och att eleverna nu är inspirerade att starta upp med skolarbetet.

Vi vill välkomna fyra nya elever till klassen. Det är Erik Hansson, som kommer att tillhöra Sörgruppen och ha Marika som mentor. Meymuna Mohamed Weli, Siham Omar Mahamud och Mohamed Shidane kommer att tillhöra Norrgruppen och ha Annette som mentor.

Här kommer lite information och tider för läsåret 2014-2015:
Skoldagen börjar kl. 08.10 och slutar kl. 14.00 måndagar, onsdagar och torsdagar. Tisdagar slutar vi 14.15 och fredagar kl. 12.30.

Eleverna har fått en blå gummibandsmapp i plast som ska ligga i skolväskan, till och från skolan, varje dag. Information och läxor förvaras i den.  Ta för vana att titta i mappen och läsa informationen. Var vänlig och plocka ur lösa papper. Det mesta av informationen om klassen får ni via vår blogg. Ett papper delas ut idag med personuppgifter, som vi önskar att ni fyller i och skickar tillbaka snarast möjligt.

Eleverna kommer också att få en skoldagbok, där de fyller i vad som händer under veckan. Skoldagboken ska också ligga i mappen.

Det vore jättebra om eleverna tar med sig ett pennfodral, som kan ligga i lådan. De får gärna ha med sig blyertspennor och stiftpennor, men vi använder inte tuschpennor eller bläckpennor i något av våra skolarbeten.
Måndagar och tisdagar kommer eleverna att ha idrott. Det är Annelie Zetterström som kommer att undervisa klassen i idrott och hälsa. Första idrottslektionen blir redan på måndag.

Onsdagar kommer det bli slöjd. Under den ena terminen textilslöjd och den andra träslöjd. Yvonne Melin Jansson undervisar i textilslöjd och Frej Lonnfors i träslöjd.

Vi kommer att ha naturskola varannan torsdag, under förmiddagen. Då får eleverna gärna ha med sig en frukt/smörgås, om de vill. Det är bra om alla har med sig en vattenflaska. OBS! Det är inte ok att ta med saft och bulle/kaka.

Fredagar undervisar Marija Meizner i musik. Annette kommer att fortsätta undervisa i matematik, No och engelska. Marika undervisar i svenska, So och bild.

Halva klassen kommer att börja med simundervisning vid Medley Ramdalens sportcenter redan 12 september, sammanlagt sju fredagar i följd. Det kommer att ordnas med busstransport. Andra halvan av klassen simtränar på vårterminen.

Eva Wennerberg och Peter Hillerius fortsätter att arbeta tillsammans med oss. Även Elisabeth Ringdahl kommer att finnas med i klassen under läsåret.

Klass 3 har föräldramöte måndagen den 8 september kl. 18.30 – 19.30 i matsalen. Då kommer vi att berätta mer om hur vi har tänkt lägga upp arbetet i klassen under hösten och ni får mer detaljerat schema.

Sjukanmälan görs på telefonnr: 28 63 54 innan kl.7.45. och friskanmälan görs via sms 073-325 31 25.
Med hopp om ett trevligt läsår!


Annette, Marika, Eva, Peter och Elisabeth


Schema för åk 3 2014/2015:


måndag
tisdag
onsdag
torsdag
fredag
8.10Id
Annelie
Västgr
    x
x
Slöjd
Yvonne
Frej
Västgr.
x
No
(Naturskola)
Annette o Marika
Varannan vecka
Mu
Marija
Norrgr
x

8.55

9.10
x
Id
Annelie
Östgr.
x
Mu
Marija
Sörgr
9.10


9.40
9.40
10.10
Rast
Rast
Rast
Rast
Rast
10.10


11.15
x
x
x
Slöjd
Yvonne
Frej
Östgr.
x
x
11.15


   11.45
Lunch
Lunch
Lunch
Lunch
Lunch
11.45


12.10
x
x
x
Slöjd
Östgr.
x
    
x

Skoldagens slut: 
                     12.30

12.10

12.40
Rast
Rast
Rast
Rast


12.4014.00
x
   x
Id
Annelie
Östgr.

x
x
Id
Annelie
Västgr
x


    14.15


Läsläxa onsdag-onsdag
x = lektionstid i svenska/matematik/No/So/engelska/bild/elevens val
Mer information om läxor och hur vi fördelat ämnena kommer på föräldramötet.

Måndagar, tisdagar, onsdagar idrott- och slöjdgruppindelning:
Öst- och Västgrupper mixade med halva Norr- och halva Sörgruppen.
Vi sätter upp gruppindelningen på klassrumsdörrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...