fredag 22 augusti 2014

Here we are again!

Så heter det första kapitlet i vår lärobok i engelska. Den har delats ut idag och vi har gått igenom en liten läxa som de har fått till den  29 augusti. Läxan består av några ord och två fraser som de ska kunna muntligt. En elev  undrade om man inte fick lära sig dem skriftligt också... Visst får de det! - om de gärna vill. Jag kommer att följa upp läxan muntlig. De tycker att det är kul att de har fått "riktiga" böcker i engelska även om en del tyckte att just deras bok var sliten.
Kul att så många elever upplever att de hade haft nytta av sin engelska under lovet. Några hade pratat engelska under utlandssemestrar, andra hade använt engelska när de spelat dataspel. Många hade sett filmer eller lyssnat på musik som var på engelska. Jag fick ta del av många nya ord som de hade lärt sig.
Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med kapitel 1, vi kommer att öva mycket på läxorden och på att prata engelska med en kamrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...