måndag 3 februari 2014

Världsdelar

Världskarta med världsdelarna markerade. Bild från Wikipedia.

I SO arbetar vi med världsdelar just nu. Läs mer om vårt världstema.

I förra veckan läste vi om Europa. Vi hade samma läsfixarupplägg som när vi pratade om världsdelarna. Vi läste att Europa är världens näst minsta världsdel. Vi fick lära oss att det finns 44 länder i Europa och att det största landet är Ryssland och det minsta landet är Vatikanstaten. Det bor ca 730 000 000 människor i Europa.

Vi kommer att använda samma arbetssätt en gång till, men då kommer eleverna att få jobba parvis eller i mindre grupp kring en valfri världsdel. Jag kommer att kopiera upp texter enligt önskemål till nästa vecka. Därför kan det vara bra att fundera på vilken världsdel man vill jobba med redan nu.

Veckans mål är att veta skillnaden på världsdel och land. I en världsdel ingår flera länder. Barnen kommer att få ett papper där de tränar på att skriva in världsdelarna på rätt plats.

Barnen får gärna också gå in på Webbmagistern och träna på världsdelarna.

Nu på torsdag kommer jag att vara på ett politikermöte gällande bl.a. läsning och surfplattor. Göran Sollenberg kommer att vikariera för mig då.

Hälsningar
Marika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...