fredag 8 mars 2013

Ö som i ödmjukhet

Vad är ödmjuk?
Ödmjuke ödlan Örjan överraskar ömtåliga ökenmössen i öknen.

Versen som inledde veckans arbete med Ö satte lite griller i huvudet på oss. Vad är ödmjuk? Är man ödmjuk om man har en mjuk tröja på sig?

Fröken gav både bra och dåliga exempel på hur en lagspelare kan agera då man vinner eller förlorar. Eleverna fick argumentera för hur de tycker en bra lagkompis ska vara och de kom fram till att en lagkompis som är ödmjuk blir mer omtyckt.

Vi har inlett ett nytt tema i SO som kallas Vårt samhälle. Vi har en låda med material som Ung företagsamhet har gett ut. Alla barn får egna arbetshäften att jobba med. Många av uppgifterna gör vi gemensamt.

Det här temat ingår i entrepenöriellt lärande som kommunen har gett oss direktiv att jobba med. Alla klasser på skolan har fått likadana lådor. I ettan jobbar vi med temat på en väldigt grundläggande nivå och till att börja med har vi pratat om vad ett samhälle är. Vi har klippt och klistrat in bilder i en stad. Sol- och vattengruppen har hunnit med första lektionen. Vindgruppen får börja nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...